Så galt kan det gå
 

Hvis du ikke kan holde din hunds pels, og den er for filtret til udredning, kan eneste udvej være at klippe den helt ned med maskine. Det bliver bestemt ikke kønt, men er ganske enkelt en nødvendighed. Man kan ikke, i modsætning til hvad mange tror, håndklippe en filtret hund. Ved håndklipning beholdes pelsen i en længde af minimum et par cm og da pelsen altid filtrer helt nede ved huden, vil det betyde at man skal klippe over filtrene. Hvis man gjorde det, ville hunden stadig have sine filtre og det er uforsvarligt, da det er meget ubehageligt for hunden! Maskinklipning giver ejeren en chance til at starte på en frisk. For mange ejere bliver et par filtre en ond cirkel – der børstes ikke i området, fordi kammen hænger fast og hunden hyler/ bider - og så breder filten sig bare, indtil der slet ikke børstes på hunden.

Der er ofte tale om hunde, der ikke har lært at blive håndteret korrekt i forbindelse med pelspleje, så de er naturligvis urolige, bange eller ligefrem aggressive - dette medfører en høj risiko for at lave ridser i huden med maskine og saks.

Da den sammenfiltrede pels klippes af helt tæt ved huden kan der let, selv på en bedøvet hund, opstå ridser i huden.
De tilbageværende korte "hårstubbe" kan nogle gange give anledning til en del kløe, når de vokser ud. Ørerne er ofte meget irriterede pga. ophobning af hår og voks, og når store mængder hår skal fjernes på en gang, giver dette naturligvis også anledning til yderligere irritation, som sagtens kan være behandlingskrævende.
Hele forløbet er nyt for hunden, lyden og fornemmelsen af klippemaskinen kan være skræmmende, og tit er huden i forvejen irriteret/følsom på grund af den filtrede pels - det betyder at hunden ofte er mentalt påvirket efterfølgende, den kan være træt, gemmer sig, virker "underlig".
 
Vi vil meget gerne hjælpe hundene, men vi vil ikke efterfølgende lægge ryg til ejerens frustrationer over de naturlige følger der er af sådan en behandling, især når vi ALTID informerer ejeren forud om fremgangsmåden og evt. følgevirkninger. Hele forløbet er jo KUN er blevet nødvendig fordi ejeren ikke har plejet pelsen korrekt og ikke har trænet hunden i at blive børstet/håndteret i forbindelse med pelspleje.
 
 
 
Klik for stort billede....Coton  - meget filtret pels.
Her ses det tydeligt, hvordan pelsen hænger sammen som en filtret måtte af hår
Klik for stort billede....Hunden er nu klippet helt ned med maskine
Klik for stort billede....Pelsen på hundens sider hænger sammen i en stor, filtret masse.
Det er let at forestille sig, hvor smertefuldt det har været for hunden at bevæge sig. Denne hund havde da også problemer med aggression, som forsvandt fuldstændig efter klipningen
Klik for stort billede....Pelsen fra hundens ryg hænger også sammen i et langt stykke
Klik for stort billede....


Det her er nok en af de værste, vi har set i salonen! Hunden er faktisk en Lakeland Terrier, en race, der egentlig skal trimmes. Derfor burde den nødvendige pelspleje mellem trimninger også være en overkommelig opgave for ejeren. Denne hund var tydeligvis ikke blevet børstet i mange måneder.
Klik for stort billede....Da det er meget smertefuldt for hunden at gå med totalt sammenfiltret pels, må man klippe den helt ned under den filtrede pels  - dvs. helt ned til huden, så der kun er få mm hår tilbage. Hos denne hund måtte selv hovedet klippes helt ned. Forude venter mindst et års regelmæssige trimninger, hvis hunden skal få normal trimmepels igen.
Klik for stort billede....En Bichon Frise - umiddelbart ser denne hund måske meget normal ud, men pelsen var meget sammenfiltret, måtte klippes totalt ned på krop og ben
Klik for stort billede....
Kønt er det ikke - men en stor lettelse for hunden!
Klik for stort billede....


Ja, det ER en Amr. Cocker Spaniel - pelsplejen var gået helt i glemmebogen og pelsen var nu en sammenfiltret masse
Klik for stort billede....Der var ingen anden udvej end at klippe hele hunden ned med det tætteste skær på maskinen - selv i hovedet. Forude ligger der et kæmpe trimmearbejde, efterhånden som den ny pels vokser ud, hvis hunden igen skal have normal cocker-pels.
Søgning
Søg